Tészta:
- 2,8 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 2 dl kefir
- 1 dl étolaj
- 1 dl tej
- 2 kiskanál só
- 1 kiskanál cukor
Töltelék:
- pizzakrém
- kb. 10-15 dkg füstölt sonka apróra vágva
- 20 dkg reszelt sajt
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt kelt tésztát gyúrunk. Duplájára kelesztjük. Amikor megkelt 2 cipót formálunk, és téglalap alakúra nyújtjuk. Pizzakrémmel megkenjük, a sonkaszeleteket és a reszelt sajt 3/4 részét rászórjuk. Feltekerjük mint a bejglit, és kétujjnyi vastagra felszeleteljük. A korongokat tepsire helyezzük és sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 200°C-on 20 percig sütjük.
Én az egyik cipót csak reszelt sajttal töltöttem meg, amelyet előtte lekentem olvasztott margarinnal.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!