- 40 dkg szilva
- 4 tojás
- 4 csapott evőkanál cukor
- 1 dl étolaj
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 2 evőkanál instant kakaópor
- 1 evőkanál méz
- 1 kávéskanál fahéj
- 3 evőkanál víz
- 2 kávéskanál sütőpor
A tojásokat egy keverőedénybe feltörjük, hozzáadjuk a cukrot és az olajat, majd alaposan kikeverjük. A lisztet elegyítjük a sütőporral és kanalanként hozzáadjuk a tojásos masszához. Megfelezzük a masszát, az egyik felébe beletesszük a kakaót. Egy közepes méretű tepsit kiolajozunk és lisztezünk, amibe előbb a sárgát, majd a kakaós masszát beleöntjük.
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk. Szirupot készítünk 1 kanál mézből, 1 kanál cukorból, 1 kiskanál fahéjból és 3 kanál vízből. Gázon 3 perc alatt összefőzzük, alaposan megforgatjuk a szilvákat benne, végül a süteményre sorban rárakjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.