Tészta:
- 5 tojásból a nagy tepsiben tekercsnek való piskótát sütünk
- 5 tojásból a kerek tortaformában kb. 1 cm vastag piskótát sütünk
Töltelék:
- 45 dkg áttört túró
- 4-5 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás puding – 3 dl tejben 5 evőkanál cukorral megfőzni
- mazsola
- citromhéj
Fél dl vízben 2 teáskanál zselatint felfőzünk, langyosra hűtve a pudingos túróra öntjük. 1 csomag tejszínhabpótló port 2 dl tejben felverünk és a túrós masszához keverjük. A piskótából lekvárral töltött tekercset készítünk és vékony szeletekre vágjuk. Egy folpackkal bélelt kompótos tálat kirakunk piskótatekerccsel. Beleöntjük a túró felét, egy sor száraz piskótát terítünk rá, majd ráöntjük a többi túrót. Végül ráhelyezzük a kerek tortalapot. Lefolpackozzuk az edényt és jól behűtjük.
Erősné Hernádi Anikó receptje.