Egy igazán nagyon egyszerű pihe-puha fánkocskát hoztam, ami szinte elolvad a szájban… Sok konyhában, sokféleképpen elkészítve megfordulnak ezek golyóbisok, most a saját verziómat is közzétenném… Szeretettel…
30 db fánkgolyóhoz:
- 25 dkg tehéntúró
- 2 tojás
- 10 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál só
- fél citrom reszelt héja
Szükséges még:
- bő olaj a sütéshez
- porcukor, lekvár, csokoládé, fahéj… a tálaláshoz
Egy tálban a túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a tojásokat és az előzőleg összevegyített szárazanyagokat. A citrom reszelt héjával fokozzuk az ízhatást, majd alaposan összekeverjük masszánkat. Két teáskanál segítségével kis gömböket formálva a forró olajba csücsültetjük a tésztahalmokat. Vigyázat, duplájára gyarapodik a térfogatuk és hajlamosak hamar megégni! Konyhai papírtörlővel fedett tálba szedjük a felesleges zsiradékot leitatva róluk, és még forrón porcukorba hempergetjük illatozó fánkocskáinkat.
Kedvünk szerint kínálhatunk hozzá lekvárokat, dzsemeket, csokiöntetet, ám így, porcukorkéregbe burkolva is nagyon fincsiségesek! 😉 Gyerkőceim egy szempillantás alatt eltüntették az összes fánkocskát! 😀
Varga Anikó receptje az OlajBogyó receptes oldalról.