- 3 tojás
- 7,5 dkg cukor
- 5 dkg liszt
- 4 dkg vaj
- 2,5 dkg mandula
- 3 evőkanál likőr
- 3 evőkanál barackdzsem
- sárgabarack
A sütőt 180°C-ra melegítsük fel. Krémesre keverjük a tojást a cukorral. Beleforgatjuk a megszitált lisztet. Megolvasztjuk a vajat, és ezt is hozzákeverjük. A mandulát pár percre lobogó forró vízbe dobjuk, aztán hideg vízzel leöblítjük, így könnyen lejön a héja. Ezt is belekeverjük a tésztába. 23 cm átmérőjű, kivajazott-morzsázott tortaformában 30-35 percig sütjük. Jó vékony ám! Kifordítjuk a formából, és kihűtjük. Meglocsoljuk a likőrrel. Szépen elrendezzük rajta a félbevágott, meghámozott sárgabarack-szeleteket. A lekvárt 2 evőkanál vízzel összeforraljuk, majd a gyümölcsök tetejére kenjük. Hagyjuk kihűlni, és kész.
Ezzel a mennyei sütivel csak egyetlen gond van: egyetlen szempillantás alatt eltüntettük, nagyon kevés és nagyon finom, gyönyörű is! Szerintem érdemes fejenként egyet sütni, rendes étvágyú családban. 😉 Az ötlet a mindmegette.hu-ról származik, köszönet érte!
Vida Andi receptje.