- 4 tojás
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 5 dkg élesztő, tej, kevés cukor
- 30 dkg liszt
- 75 dkg túró
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg mazsola
- 1 citrom
4 tojássárgáját 15 dkg vajjal vagy margarinnal habosra keverünk. Hozzáadunk tejben megfuttatott 5 dkg élesztő, 30 dkg lisztet. Alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk ezt a rétestészta keménységű tésztát. Az egyiket kinyújtva kibélelünk vele egy tepsit. Áttörünk 75 dkg tehéntúrót, és 25 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral simára keverjük. Ízesítjük 10 dkg mazsolával, 1 citrom reszelt héjával, végül hozzáadjuk a tojások felvert fehérjét és 1 evőkanál lisztet. A tésztával kibélelt tepsibe öntjük, és a másik tésztacipót kinyújtva, lefedjük vele a túrókrémet. 1 órát pihentetjük, majd forró sütőbe tesszük, de a tüzet sütés közben mérsékeljük. A még meleg tészta tetejét porcukorral hintjük meg. Kockákra vágva tesszük a tálra.
Nagyon finom és szép sütemény.
Kép forrása: Mindmegette