Tészta:
- 6 tojásfehérje
- 4 tojássárgája
- 22 dkg porcukor
- 26 dkg liszt
- 1 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 2 tojássárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
- kevés porcukor (ízlés szerint)
- fél dl tej
Először a tölteléket kell kikeverni, picit állni hagyjuk, elég addig, amíg összeállítjuk a tésztát. A tésztához a 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót lazán, hogy ne törjön nagyon össze a hab. Végül kikent, morzsával meghintett tepsibe öntjük, és belecsorgatjuk a túrós tölteléket. Villával el is lehet kicsit igazgatni, hogy mindenhova jusson túró, majd mint a piskótát megsütjük, és hidegen szeleteljük.
A tésztában több a tojásfehérje, ettől lesz könnyű és finom.
Tóth Lászlóné Gyöngyi receptje.