A piskótához:
- 6 tojás
- 12 dkg kristálycukor
- 4 dkg kakaópor
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál liszt
A kétféle krémhez:
- 1 tojás
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 20 dkg margarin
- 14 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1-2 evőkanál kakaópor
A csokimázhoz:
- 15 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 4 dkg kakaópor
A piskóta hozzávalóiból egy nagy gáztepsiben vékony kakaós piskótát sütünk. A krémhez az egész tojást két evőkanál liszttel és 2 dl tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A margarint és a cukrokat habosra keverjük, és a kétféle masszát egybe keverjük. A krémet kétfelé vesszük. Az egyik fele marad fehéren, a másik felébe belekeverjük a kakaóport. Amikor a piskóta langyosra hűlt, először a fehér krémmel, majd a barna krémmel megkenjük. Sütőpapírral két oldalról, szemben feltekerjük. A papírt rajta hagyva összekötözzük, és néhány órán át így hagyjuk állni a hűtőben. Miután kibontottuk, megkenjük a következő csokimázzal. A cukorral kikevert margarint takarék lángon felolvasztjuk, majd belekeverjük a kakaót. Csak pár pillanatig főzzük, utána azonnal ráöntjük a piskótaroládra. Hamar megköt, olyan finom és fényes lesz, mint a csokimáz.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!