Az eredeti leírásban pergelt dió is található (én is így írom le a receptet), ám jelenleg anélkül készítettem el. Fantasztikusan finom és mutatós süti!!
A piskótához:
- 7 tojásfehérje
- 14 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 7 evőkanál darált dió
- 1 csomag sütőpor
Szükséges még:
- 25 dkg dió
- 2 dkg margarin
A krémhez:
- 7 tojássárgája
- 14 dkg cukor
- 3 evőkanál víz
- 3 dl habtejszín
- 10 g zselatin
Az összeállításhoz:
- 30 dkg keksz
- 40 dkg mogyorókrém
- 1 dl kávé
- 1 evőkanál kakaópor
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vékonyan lekenjük margarinnal, és elosztjuk rajta az előzőleg megpergelt diót. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált diót és a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan összeforgatjuk, és rásimítjuk a dióra. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral és a vízzel, majd vízgőz fölött addig főzzük, míg besűrűsödik, ezután pedig hagyjuk kihűlni. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk, felforrósítjuk. A habtejszínt felverjük, és belekavarjuk a zselatint és a tojáskrémet.
A piskótát átfordítjuk, és a dióra rákenjük a mogyorókrémet, majd kirakjuk a kávéba mártott keksszel és rásimítjuk a tejszínes krémet. A tetejét megszórjuk a kakaóval. Egy éjszakára lehűtjük, és másnap éles késsel szeleteljük.
Molnár Andrea receptje.