Tészta:
- 40 dkg liszt
- 11 evőkanál étolaj
- 11 evőkanál paradicsom ivólé (vagy házilag főzött paradicsomlé)
- 11 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Krém:
- 6 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 6 evőkanál búzadara (gríz)
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 8 evőkanál porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
A tészta folyékony hozzávalóit összekeverjük, majd hozzáadjuk a porneműeket, s az így elkészített tésztát 3 részre osztjuk. Közepes nagyságú tepsi hátoldalán 3 lapot sütünk belőle.
A tejből, a 3 evőkanál cukorból és a grízből krémet főzünk. A vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, s a kihűlt grízes krémhez adjuk.
A kihűlt lapokat az így elkészített krémmel megtöltjük. A tetejét tortabevonó csokiból és néhány csepp étolajból készített csokimázzal vonjuk be.
Finom, ízletes, kiadós sütemény.
Balogh Lajosné receptje.