Tészta:
- 2 bögre liszt
- 1 bögre kristálycukor
- 1/2 bögre olaj
- 1 bögre langyos víz
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojás
Krém:
- 50 dkg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 1 tojássárgája
A méréshez használ bögre mérete 3 dl. Először megfőzzük a pudingot a tejben a vaníliás cukorral, és hagyjuk hűlni.
Ezalatt elkészítjük a tésztát. Az egész tojásokat a cukorral jól felverjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot, majd sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük.
A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a krém többi alapanyagait, jól kikeverjük, nyomózsákba tesszük, és a tésztára rácsosan rányomjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
Kiss Imréné Magdi receptje.
Kiss Alexandra mondta
Lenne egy kérdésem: a tepsi mekkora méretű?
Web Cukrászda mondta
Kedves Alexandra, ez a gáztepsi 30 × 26 cm-es.