Kakaós piskótát sütünk nem a megszokott arányokkal.
- 3 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 25 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 35 dkg túró
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
A tojásokat a cukorral habbá vertem majd beleöntöttem az olajat és a tejet. Egy-két percig tovább habosítottam, majd több részletben hozzákevertem a lisztes keveréket. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem. A krém hozzávalóit összeturmixoltam és habzsákba raktam. Berácsoztam vele a tepsiben lévő piskótahabot és együtt megsütöttem, egy 23 x 32 cm-es tepsiben, 180 °C-on.
Piroskonyha receptje.
Látogassátok meg a Süssünk-főzzünk együtt, oldalt, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!