Papagájszelet

Papagájszelet

  • 30 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag puncsos pudingpor

Csokimáz a tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • fél dl étolaj

A margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverem. A liszttel a szódabikarbónát elegyítem. A tojásfehérjét 4 kanál cukorral felverem. Amikor a sárgája már habos a cukortól, akkor hozzáadom a tejfölt, a tojás felvert habját és a
lisztet. Az így elkészült masszát háromfelé veszem, és a három különböző pudinggal bekeverem. Egy 24 × 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe kanalanként tetszés szerint belerakom, majd egy kicsit megrázogatom, hogy elsimuljon. 170-180°C-os sütőben 30 perc alatt megsül.

A tetejére a csokoládét a hozzávalókkal gőz felett felolvasztom, és a már kihűlt tészta tetejére simítom. Tejszínhabbal, citromfűvel díszítettem.

Domján Mária receptje.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress