Papagájszelet

Papagájszelet

A tésztához:

  • 35 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 csomag csokoládés, 1 vaníliás és 1 puncsízű pudingpor
  • 2 db őzgerinc sütőforma
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez

A mázhoz:

  • 10 dkg tortabevonó csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

A díszítéshez:

  • színes dekorcukor

A margarint a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztbe egy csipet sót és 1 kávéskanál szódabikarbónát keverünk. Ezután a tojások fehérjét kemény habbá verjük és a habosra kevert tojássárgájás masszához adagoljuk a liszttel és a tejföllel felváltva. Az így kapott tésztát 3 részre osztjuk. Az egyikbe csokoládés, a másikba vaníliás, a harmadikba a puncsos pudingport keverjük. Kivajazott, lisztezett őzgerincbe kanalanként felváltva adagoljuk, a végén egy kicsit összerázzuk. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A mázhoz a csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a kihűlt süteményt bevonjuk. Színes cukorral megszórjuk.

Vass Lászlóné receptje.

Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress