A tésztához:
- 35 dkg porcukor
- 4 tojás
- 25 dkg margarin
- 25 dkg liszt
- csipet só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1,5 dl tejföl
- 1 csomag csokoládés, 1 vaníliás és 1 puncsízű pudingpor
- 2 db őzgerinc sütőforma
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
A mázhoz:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
- 1 evőkanál étolaj
A díszítéshez:
- színes dekorcukor
A margarint a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztbe egy csipet sót és 1 kávéskanál szódabikarbónát keverünk. Ezután a tojások fehérjét kemény habbá verjük és a habosra kevert tojássárgájás masszához adagoljuk a liszttel és a tejföllel felváltva. Az így kapott tésztát 3 részre osztjuk. Az egyikbe csokoládés, a másikba vaníliás, a harmadikba a puncsos pudingport keverjük. Kivajazott, lisztezett őzgerincbe kanalanként felváltva adagoljuk, a végén egy kicsit összerázzuk. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A mázhoz a csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a kihűlt süteményt bevonjuk. Színes cukorral megszórjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!