- 5 tojásból kakaós piskótát készítünk egy közepes méretű tepsiben
Erre jön a meggyes alap:
- 30 dkg magozott meggy, jól lecsorgatva
- 4,5 dl meggylé (pontos mérés kell)
- 2 csomag vanília pudingpor
- kevés őrölt fahéj
- 1 közepes méretű citrom leve
- 12 dkg kristálycukor
- 1,5 dkg étkezési zselatin (Lucullus)
A tetejére:
- 3 dl habtejszín
Az alap elkészítéséhez egy közepes nagyságú edénybe beletesszük a pudingport, a cukrot, a fahéjat, a citromlét és a zselatint. Ezeket kb. a fele meggylével összekeverjük. A kimaradt meggylevet külön edényben forrásig hevítjük, majd ráöntjük az előbb leírtakra, és összekeverjük. (A ráöntést apránként kell megoldani.) Összekeverés után tűzön állandó keverés mellett felfőzzük, de vigyázni kell, hogy csomós ne legyen (olyan állagúra főzzük fel, mint a pudingot szoktuk.) Ha ez megvan, belekeverjük a lecsorgatott meggyet, az egészet langyosra hűtjük, és úgy kenjük rá a tésztára. Ezt az egészet lehűtjük a hűtőben. Ha teljesen kihűlt, 3 dl tejszínt felverünk, és rákenjük a krémre. Legalább 3 órát hűteni kell, de másnap még finomabb.
Szepesi Ági receptje.