Kakaós tészta:
- 6 tojássárgája
- 3 dl tejföl
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
Kókuszos tészta:
- 15 dkg kristálycukor
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg kókuszreszelék
Krém:
- 6 tojássárgája
- 6 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 6 evőkanál porcukor
A kakaós tésztához a tojások sárgáját a többi alapanyaggal kikeverjük, majd a felét egy közepes tepsibe simítjuk. A kókuszos tésztához a tojások fehérjét felverjük a cukorral, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket. Pöttyöket rakunk belőle a kakaós tésztára, majd ezután a másik fél kakaós tésztát simítjuk erre rá. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a 6 tojássárgáját a liszttel, a tejjel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A margarint a porcukorral könnyűre kikeverjük, majd a főzött krémmel együtt kikeverve elkészítjük a krémet. A kihűlt tésztát kettévágjuk és megtöltjük. A tetejére is hagyjunk a krémből, majd megszórjuk kakaóporral. Jó ha állni hagyjuk egy éjszaka, mert akkor finom puha lesz másnapra.
A tojásfehérjéből, ami kimaradt, tojásfehérjés püspökkenyeret készítettem.
Petes Andrásné receptje.