A kakaós tésztához:
- 6 tojássárgája
- 3 dl tejföl
- 15 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
A kókuszos tésztához:
- 15 dkg cukor
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
- 6 tojássárgája
- 6 evőkanál porcukor
- 7 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
A tetejére:
- kakaópor
- cukor
A tojásokat szétválasztjuk. A kókuszos tésztához a fehérjét keményre felverjük a cukorral, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket. A kakaós tésztához a sárgáját felhabosítjuk a tejföllel és a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Kettévesszük a kakaós masszát. Az egyik felét tepsibe simítjuk, majd arányos közökben egy kanállal kókuszos tésztapöttyöket teszünk rá. Befedjük a maradék kakaós masszával úgy, hogy a hézagokat is kitöltse, majd előmelegített sütőbe toljuk és 180°C-on tűpróbáig sütjük.
Ezalatt elkészítjük a krémet. A tojássárgáját a cukorral a liszttel, a tejjel és a vaníliás cukorral csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Ezután belekeverjük a margarint. Amikor a tészta megsült, keresztben kettévágjuk, majd megkenjük a krém kétharmadával. Ráillesztjük a tészta másik felét, rákenjük a megmaradt krémet, végül megszitáljuk kakaóporral. A cukorból köröket szórunk a kakaó tetejére.
Nagyon finom, mutatós sütemény!
Kránicz Györgyi receptje.