- 50 dkg túró
- 3 evőkanál olaj
- 3 evőkanál tej
- 12,5 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tejszín
- 3 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál búzadara
- 1 nagy doboz őszibarackbefőtt
7,5 dkg túrót a tejjel, az olajjal és 2,5 dkg cukorral elkeverem. A lisztet és a sütőport elvegyítem és a túrós masszával összegyúrom. Az így kapott tésztát kinyújtom és kibélelek vele egy tortaformát úgy, hogy a tészta túllógjon a peremen. A tejszínt a maradék cukorral összekeverem, beleteszem a tojássárgákat. A búzadarát, a lisztet és a maradék túrót hozzáadom. A tojások felvert habját óvatosan belekeverem. A tésztára ráöntök egy kevés túrós masszát és rárakom a fél barackokat. A többi túrót a tetejére öntöm. A tésztát visszahajtom és a sütőbe teszem. A sütőt a legalacsonyabbra kapcsolom és 1 órahosszat sütöm, majd 10 percig a kikapcsolt sütőben hagyom.
Mike Orsolya receptje.