Sütünk 2 db sárga és 1 db barna piskótát közepes tortaformában (lehet szív alakú vagy kerek)
Piskóta készítése:
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál cukor – ezt jól felverjük, és fokozatosan hozzáadunk
- 5 evőkanál vizet
- 1/2 csomag sütőport elkeverünk
- 15 dkg lisztben, fokozatosan hozzáadjuk, és végül a
- tojások felvert kemény habját is
(A kakaósba +3 evőkanál kakaót keverünk!) Sütőpapírral kibélelt formában sütjük, előmelegített sütőben.
Túrókrém:
- 20 dkg finom túró, amelyet ízesítünk
- 2 csomag vaníliás cukorral
- 1 citrom reszelt héjával
- fél citrom kifacsart levével
- ízlés szerint porcukorral
- 2 dl Hulala tejszínt felverünk és óvatosan beleforgatjuk a túrókrémbe
Pudingos krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- fél liter tej
- 3 evőkanál cukor – ezt megfőzzük
Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajkrémet (15 dkg margarin/vaj, 15 dkg porcukor – ezt habosra kikavarni.)
A sárga piskótát megkenjük pudingos krémmel, erre kerül túrókrém, majd megrakjuk megmosott, lecsepegtetett szederrel. Rátesszük a kakaós piskótát, és ezt ugyanúgy krémezzük, mint az előzőt, csak a szeder helyet kockára vágott őszibarackot rakunk. Jön az utolsó sárga piskótalap, ezt már csak pudingos krémmel kenjük meg, majd kirakjuk vegyesen őszibarackkal és szederrel. Erre készítünk egy színtelen tortazselét (a csomagon található utasítás szerint), és leöntjük vele a torta tetején a gyümölcsöt. Az oldalára, díszítésére felverünk 2 dl Hulala tejszínt és ízlés szerint díszítjük.
Jó étvágyat!
Váradi Gabriella receptje.