Tészta:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 4 tojássárgája
- 1 csomag sütőpor,
- 1 citrom leve és reszelt héja
Krém:
- 1 doboz őszibarackbefőtt apróra vágva
- 4 tojásfehérje kemény habja
- 400 g 20 %-os tejföl
- 6 dl tej
- 8 dkg liszt
- 4-5 evőkanál cukor ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 narancs reszelt héja és leve
Cukormáz:
- 2 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor vízgőz felett kemény habbá verve
- 1 csipet sóval
- 1-2 csepp citromlével
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük. A lisztet a cukrokkal, kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadagoljuk a többi tejet, felfőzzük, és kihűtjük. A kihűlt sűrű masszához keverjük a tejfölt, a narancs reszelt héját és levét. Mindezeket simára keverjük, beleforgatjuk a kemény tojásfehérje habját és az őszibarackot.
A tésztát két részre osztjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és a fele tésztát, amit tepsi méretűre sodortunk, beleterítjük. Ráöntjük a krémet, egyenletesen elsimítjuk. Befedjük a másik fele tésztával és megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd az elkészített cukormázzal bevonjuk.
Cukormáz helyett porcukorral meghintve is mutatós, és bármilyen gyümölccsel elkészíthető.
Vass Lászlóné receptje.
<Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!