Készítünk egy 3 tojásos sárga piskótatekercset
- 3 tojássárgája
- 3 evőkanál cukor – jól kikavarjuk, majd fokozatosan hozzáadunk
- 3 evőkanál lisztet
- 1/2 csomag sütőport és végül
- a keményre felvert tojás habját
Sütőpapírral kibélelt tepsiben előmelegített sütőben megsütjük, és még melegen feltekerjük. Ha kihűlt, megkenjük baracklekvárral, és vékony szeletekre vágjuk. Ezekkel a szeletekkel kibélelünk egy sima őzgerincformát, melyet előzőleg alufóliával kibéleltünk.
Elkészítjük a joghurtos krémet:
1 közepes őszibarackot meghámozunk, kis kockákra vágjuk. Egy nagy doboz (400-450 g) barackos joghurtot (én a Milli sárgabarackosat használtam, de bármilyen gyümölcsöset lehet) kikavarunk 10 dkg porcukorral. 1 csomag (10 g) étkezési zselatint a tasakon szereplő utasítás szerint elkészítünk, majd hozzáadjuk a joghurthoz. 2 dl Hulala tejszínt kemény habbá verünk, és óvatosan beleforgatjuk a zselatinos joghurtot, majd a kockára vágott barackot is. Megtöltjük a piskótatekerccsel kibélelt formát, és babapiskótával befedjük. Tetejét, oldalát díszíthetjük tejszínhabbal, gyümölccsel.
Fogyasztás előtt jól le kell hűteni hűtőben, és csak másnap szeletelhető!
Váradi Gabriella receptje.