- 75 dkg lisztet
- 25 dkg zsírt
- 25 dkg porcukrot
- 5 egész tojást
- 2 csomag sütőport összegyúrunk
Háromnegyed órát pihentetjük. Kb. diónyi nagyságú golyókat sodrunk belőle. A tepsibe távol tesszük egymástól, mert nagyon megnőnek. Lassú tűznél sütjük. A megsült golyók belsejét még meleget éles késsel kivájjuk úgy, hogy pereme maradjon. Ezt a műveletet óvatosan kell végezni, mert könnyen törik.
A kivájt tésztát összemorzsoljuk és annyi langyos tejjel áztatjuk be, hogy összeálljon.Összekeverünk 25 dkg vajat vagy margarint, 40 dkg porcukrot, 2 dkg kakaót, másfél dl édes likőrt. Ezeket habosra keverjük és a beáztatott tésztához adjuk, jól összekeverjük.
A masszával megtöltünk minden félgömböt, majd kettőt-kettőt összeillesztünk. A kész golyók egyik felét vérnarancs aromával kenjük be, utána tojásfehérjével, végül az egészet kristálycukorba hempergetjük. A fogyasztás előtt 4-5 nappal kell elkészíteni, hogy kellően megpuhuljon, mert frissen nagyon kemény.