Tészta:
- 6 tojásból piskótát sütünk, 3 lap legyen
Krém:
- 5 tojás
- 15 dkg cukor
- 3 dl tej
- 1,5 dl forró víz
- 1 csomag zselatin
- 3 dl habtejszín
Szükséges még:
- 10 dkg rumba áztatott mazsola
- 3-4 szem apróra vágott őszibarackbefőtt
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag zselés cukorka, rum
- őszibarackbefőtt-szeletek
Az egész tojásokat a cukorral és a tejjel gőz felett sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a forró vízben feloldott zselatint. A gőzről levéve folyamatosan keverjük, langyosra hűtjük. A tejszínt habbá verjük, majd fokozatosan a főtt krémhez adjuk. A piskótalapokat az így elkészült krémmel töltjük, és mindegyiket megszórjuk a mazsolával, barackkal. Kívül a 3 dl tejszínhabbal vonjuk be, díszítjük a tortát. A zselés cukorkát apróra vágjuk, rumba áztatjuk (amíg a cukor leolvad róla, ekkor szép fényes lesz), a barackot szeleteljük, tetszés szerint díszítjük.
Réti Andrásné Judit receptje.