- házi rétestészta vagy 2 csomag réteslap
- 15 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 8 dkg mazsola
- 5 tojás
- 6 zsemle
- 2 dl tejföl
- 4 dl tej
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél citrom héja
A vajat a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzátesszük a tejben áztatott, kicsavart és ledarált zsemléket. Hozzáadjuk a tejben áztatott, kicsavart és ledarált zsemléket. Hozzáadjuk a tejfölt, a megmosott mazsolát, és vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd belekeverjük a felvert tojásfehérjét. A rétest ezzel a keverékkel megtöltjük, feltekerjük, és a szokásos módon megsütjük. 20 percnyi sütés után ráöntjük a megmaradt, forrásban levő tejet és addig sütjük, míg a tejet beissza. Melegen porcukorral meghintve tálaljuk. Vaníliamártást kínálunk hozzá.