A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojássárgája
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál tejföl
A tészta hintéséhez:
- zsemlemorzsa
A töltelékhez:
- 2 kg alma
- fahéj
- cukor vagy méz ízlés szerinti mennyiségben
A tészta kenéséhez:
- 1 tojássárgája
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük. 2 cipót formálunk, kinyújtjuk, az egyiket egy közepes tepsi aljába fektetjük, megszórjuk zsemlemorzsával, majd rátesszük a tölteléket és a másik lappal befedjük. Tojássárgával lekenjük. A töltelékhez az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, 4 részre vágjuk, mézzel, fahéjjal ízesítjük és 1 dl vizet öntve alá megpároljuk a gázon. Kihűtve tesszük a tésztára a tölteléket.
Anyukám receptje, ő így szokta sütni az almás pitét.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!