Tészta:
- 60 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg margarin
- 2 db tojás
- 20 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1 csomagvaníliás cukor
Krém:
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 10 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 kg reszelt alma
- 1 evőkanál vaj
- ízlés szerint cukor, fahéj citromhéj
A tészta elkészítése:
A lisztet a sütőporral a margarinnal, a tojással, a cukorral, a tejjel, a vaníliacukorral összedolgozunk, 3 lapot sütünk belőle.
Krém töltelék:
1 vaníliapudingot 3 dl tejben felfőzünk, ha kihűlt, hozzáadunk 10 dkg habosra kikavart margarint, 15 dkg porcukrot. 1 kg reszelt almát 1 kanál vajon megdinsztelünk, ízlés szerint cukrot, fahéjat, citromhéjat adunk hozzá.
Töltjük:
1. lapra: vajas pudingos krém, 2. lapra: kihűtött alma, 3. lapra csokit csurgatunk.
Másnap szeleteljük.
Nagy Jánosné receptje!
Forrás: KETKES