Tészta:
- 60 dkg liszt
 - 1 csomag sütőpor
 - 20 dkg margarin
 - 2 db tojás
 - 20 dkg cukor
 - 1 dl tej
 - 1 csomagvaníliás cukor
 
Krém:
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
 - 3 dl tej
 - 10 dkg margarin
 - 15 dkg porcukor
 - 1 kg reszelt alma
 - 1 evőkanál vaj
 - ízlés szerint cukor, fahéj citromhéj
 
A tészta elkészítése:
A lisztet a sütőporral a margarinnal, a tojással, a cukorral, a tejjel, a vaníliacukorral összedolgozunk, 3 lapot sütünk belőle.
Krém töltelék:
1 vaníliapudingot 3 dl tejben felfőzünk, ha kihűlt, hozzáadunk 10 dkg habosra kikavart margarint, 15 dkg porcukrot. 1 kg reszelt almát 1 kanál vajon megdinsztelünk, ízlés szerint cukrot, fahéjat, citromhéjat adunk hozzá.
Töltjük:
1. lapra: vajas pudingos krém, 2. lapra: kihűtött alma, 3. lapra csokit csurgatunk.
Másnap szeleteljük.
Nagy Jánosné receptje!
Forrás: KETKES











