Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 3-4 evőkanál tejföl
- 3 tojássárgája
- csipet só
Töltelék:
- 1,5 kg alma
- 1 dl víz
- 3 dkg margarin vagy vaj
- 1 evőkanál citromlé
- 10 dkg porcukor
- 3 tojásfehérje
- 1 csomag vaníliás pudingpor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1/3 részét folpackba csomagoljuk és a fagyasztóba tesszük, míg a töltelék elkészül. A tészta 2/3 része a hűtőben várakozik a felhasználásig. A töltelékhez az almát meghámozzuk, közepes szeletekre daraboljuk, majd egy lábasba tesszük. A vajat, a citromlevet és a vizet hozzáadjuk, majd fedő alatt félpuhára pároljuk. Kihűtjük. Ezután a vanília pudingport (por állagban) hozzákeverjük. A cukrot a tojásfehérjével kemény habbá verjük és az almához keverjük, szépen beleforgatjuk. Egy 25 × 39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A 2/3 rész tésztát kisodorjuk, a tepsibe terítjük. A tölteléket beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk. A fagyasztóban várakozó tésztát ráreszeljük, majd 200°C-on szép aranysárgára sütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!