Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál rétesliszt
- mokkáskanálnyi szódabikarbóna
Krém:
- 1 csomag vaníliás vagy mogyorós pudingpor
- 4 dl tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- kevés kókuszreszelék
- 1 csomag tojáscukor
A tészta hozzávalóiból egy kerek tortaformát kell sütni. Előmelegített sütőben 25 perc alatt megsül. Amíg a piskótatészta hűl, a pudingot a tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, akkor az előzőleg habosra kikavart porcukros margarinnal összekeverjük. A piskótalapot lapjában félbevágjuk, a krém felével megkenjük, majd a tetejét visszahelyezzük. A körlapból két oldalt kivágjuk a fülformát, egyenként megkenjük az oldalát a füleknek és a nyúlformának is krémmel, majd kókuszreszelékkel megszórjuk. Végül a tetejét is megkenjük a krémmel, és azután azt is megszórjuk kókuszreszelékkel. A két fület tetszőlegesen kinyitjuk a nyúl testétől, majd a tojáscukorból tesszük a szemét, száját és tetszőlegesen díszíthetjük a maradék cukorral.
Simon János receptje.