- 20 db elősütött palacsinta
- 25 dkg túró
- 2 tojássárgája
- 10-15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojásfehérje habja
- 30 dkg gyümölcs
- tejföl a megkenéshez
A szokott módon 20 db palacsintát sütünk. 25 dkg tehéntúrót habosra kavarunk 2 tojássárgájával és 10-15 dkg porcukorral. 1 csomag vaníliás cukorral ízesítjük, majd hozzáadjuk a tojások keményre vert fehérjét is. Beleöntünk 30 dkg gyümölcsöt. Ezzel megtöltjük jó vastagon a palacsintákat, amelyeket összegöngyölünk, tűzálló tálra fektetünk. A tálat lefedve sütőben átsütjük, de nem pirítjuk meg. Kenhetünk a tetejére egy kevés tejfölt, hogy a palacsinta puha maradjon.