- 50 dkg túró
- 1 zacskó Dr.Oetker zselatin fix
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 2-3 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
- nutella
- 20-25 dkg étcsoki
Egy habzsák vagy zacskó sarkát levágjuk, beletöltjük a nutellát és egy sütőpapírra körülbelül 2 centis halmokat nyomunk belőle. (körülbelül 20-22 db-ot) Fagyasztóba tesszük, amíg megdermed. Körülbelül 15 perc. A túrót villával vagy krumplinyomóval áttörjük, belekeverünk 2 zacskó vaníliás cukrot, 2-3 evőkanál porcukrot és 1 zacskó zselatin fixet. Az elkészült masszát szintén hűtőbe tesszük min. 10 percre. Pihentetés után a túrós masszából vizes kézzel nagyobb diónyi halmokat veszünk ki, egy kicsit ellapítjuk a tenyerünk közt és egy keményre dermedt nutella lapocskát teszünk a közepébe, majd gombóccá formáljuk. Körülbelül 20-22 db lesz belőle. Visszatesszük a hűtőbe min. 1 órára. Az étcsokit felolvasztjuk és egy villa segítségével a golyókat megmártjuk benne. A felesleget lecsepegtetjük és sütőpapírral bélelt tálcára sorakoztatjuk őket. Hűtőbe tesszük, amíg a csoki megszilárdul.
Magyarné Fekete Veronika receptje.
Látogassátok meg a Veronica’s Cake oldalt, ahol sok-sok csodás receptet találtok!