Tészta:
- 24 dkg liszt
- 1 tojás
- 9 dkg porcukor
- 8 dkg vaj
- 5 dkg darált dió
- 1/2 csomag sütőpor
- pici só
- 2 evőkanál langyos víz
Töltelék:
- mogyorókrém
- málnalekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 25 × 35 cm-es téglalapra sodorjuk, majd megkenjük mogyorókrémmel vagy lekvárral, illetve ízlés szerint ki mit szeret, azzal. Én most dupla adagot készítettem, 1 adag mogyorókrémeset és 1 adag lekvárosat. Feltekerjük, hűtőbe tesszük pihenni 1 órahosszára. Ezután 1 cm-es darabokra szeleteljük, majd kivajazott tepsibe sorakoztatjuk. 2 cm-t hagyjunk a sütik között, mert sülés közben nőnek. 200°C-on megsütjük. Az unokáimnak készítettem, remélem ízleni fog!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!