Tészta:
- 4 tojás sárgája
- 25 dkg cukor
- 10 dkg zsír
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tej
- 2 púpos evőkanál kakaópor
Krém:
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg mascarpone
- 3-4 evőkanál nutella
A tojások sárgáját a cukorral és a zsírral habosra kavarjuk. Hozzádadjuk a lisztet, amiben a sütőport elkeverjük, majd a tejet. A kakaóport ezután kavarjuk bele. Zsírozott, lisztezett, 30 x 30 cm-es tepsiben készre sütjük. A krémhez a vaníliás pudingot a tejben megfőzzük. Kihűtjük. A puha vajat a porcukorral habosra kikavarjuk. A kihűlt pudinghoz kavarjuk. A mascarponét is simává dolgozzuk el benne. Végül a nutellát is belekavarjuk. Ezt a krémet a tésztára simítjuk, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
Sebestyén Boglárka receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!