- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dkg élesztő
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1 dl tej
- 2 tojás sárgája
- csipet só
- nutella
- 1 tojás a kenéshez
Megfuttatjuk az élesztőt a cukros, langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztjuk (a nutella és kenéshez szükséges tojás nélkül). Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük. 4 egyforma cipóra osztjuk. Az egyik cipót 30 cm-es átmérőjű, kör alakúra nyújtjuk, majd megkenjük nutellával. Ezt félretesszük. Egy másik cipót szintén hasonló módon kinyújtunk. Ezt ráhelyezzük a nutellával megkent tésztára és tetszőleges nagyságú cikkekre vágjuk. Én 12 részre osztottam egy pizzavágóval. A másik 2 cipóval hasonló módon járunk el. Felvert tojással megkenjük és 180°C-ra előmelegített sütőben,alul-felül sütési módban, 15 percig sütjük.
Juhászné Ildikó receptje a facebook profiljáról, ahol rengeteg, gyönyörűen elkészített süti receptjét találjátok meg!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!