- 3 csésze liszt ( a csésze 2,5 dl)
- 1 csésze zsír
- 1 csésze cukor
- 1 csésze tej
- 1 sütőpor
- 1 citrom lereszelt héja, leve
A krémhez:
- 1 üveg baracklekvár
- 1 és 1/2 csésze tej
- 4 evőkanál liszt
- 1 csomag vaj
- 1 csésze cukor
- 1 citrom lereszelt héja, leve
A lapokhoz a hozzávalókból sima tésztát gyúrtam. A tészta elég lágy lesz, ezért liszttel sűrítsük, amíg nyújtásra alkalmas lesz. Négy részre osztottam és tepsi hátán négy lapot sütöttem 180 °C-os sütőben, körülbelül 10-10 perc alatt.
A lisztet a tejjel csomómentesre kavartam, feltettem főni, és sűrű péppé főztem.Hideg vízbe állítottam, hogy hamarabb hűljön ki.Langyosra hűtöttem, belekavartam a cukrot, a puha vajat, a citrom héját és levét. Teljesen kihűlve töltöttem meg a lapokat.Az alsó lapra a krém felét, rá a második lapot, erre tettem a lekvárt, újra lap következett, erre a krém megmaradt része került, majd a negyedik lap.Hűvös helyen hagytam állni egy éjszakát, és másnap már lehetett is szelni.
Szabókiné Jung Andrea receptje.