A tésztához:
- 5 tojássárgája
- 10 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- fél csomag sütőpor
- 15 dkg liszt
A megkenéshez:
- sárgabaracklekvár
A tészta hozzávalóit a liszt és a sütőpor kivételével habosra kikeverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet. Az így elkészült masszát egy 31 × 23 cm-es sütőlapra simítom. A tészta kicsit masszív lesz, de kanállal vagy habkártyával el lehet kenni. A sütés által pedig majd magasabb lesz. 170°C-on sütöm. Amikor megsült, a tetejét sárgabaracklekvárral megkenem.
A habhoz:
- 5 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 2 evőkanál lekvár
- pörkölt mandula a hab tetejére
A habot gőz felett a cukorral kemény habbá verem és közben hozzáadom a lekvárt is. Amikor a hab már jó kemény, rásimítom a tészta tetejére. Vagdalt pörkölt mandulával megszórom, majd vékony lekvárcsíkokat húzok rá és a még meleg sütőbe teszem kicsit száradni.
Domján Mária receptje.