Tészta:
- 20 dkg liszt
- 16 dkg margarin
- 1 tojássárgája
- pici só
- 3 evőkanál víz
Töltelék:
- 6 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 4 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor (nem tévedés, a töltelékbe kell a sütőpor, NEM a tésztába)
- 6 tojásfehérje habja
Krém:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hűtőben 3-4 órát állni hagyjuk. 2 cipót formálunk. Mindkettőt kinyújtjuk, és az egyiket tepsi hátán megsütjük. A másikat nyersen a tepsibe helyezzük. A töltelék hozzávalóit elkészítjük, a tésztára öntjük és megsütjük. A krémhez a fél liter tejben a 2 csomag vaníliás pudingot felfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, és összekeverjük a pudinggal. A krémet a megsült és kihűlt tésztára simítjuk, a már előzőleg megsütött lappal befedjük és porcukorral meghintjük.
Egy-két órát kell, hogy álljon a sütemény a hűtőben! Össze kell érni, és a krémen a lapnak át kell venni a formát, valamint így szépen szeletelhető. Én minden krémes sütit, máz vagy máz nélkülit pár órára a hűtőbe teszek, utána forró vízbe mártott késsel, a vizet letörölve a késről, szeletelem.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!