- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál víz
- 1/2 csomag sütőpor
- zöld színező
Töltelék
- 50 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg mascarpone
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 bio citrom reszelt héja és leve
- 1 csomag zselé fix
A tetejére
- 2 csomag málnás pudingpor
- 8 dl szénsavas málnás üdítő
A tészta hozzávalóiból piskóta tésztát sütök, amit sütőpapiros kapcsos sütőtepsibe, 170 °C-on, 25-30 perc alatt megsütöm. Közben elkészítem a krémet. A krém hozzávalóit géppel habosra kikeverem, eléggé folyós lesz a krém, ezt ráöntöm a tésztára. A kapocs még mindig a tésztán van. Amikor ráteszem a krémet egyenletesen elsimítom és egy kicsit megrázom, hogy egyenletes legyen mindenütt. A pudingot a 8 dl szénsavas üdítővel lassú tűzón kicsit besűrítem és a túrókrémre még melegen ráöntöm.Egyenletesen elsimítom és 10 perc elteltével a hűtőbe teszem. Másnap vagy pár óra múlva szeletelhető.Piros fehér és zöld színű az íze fenséges.
Domján Mária receptje.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok
Rita mondta
A tésztába nem kellene cukor?