- 30 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 6 tojássárgája
- késhegynyi fahéj
- reszelt citromhéj
- 4 teáskanál kakaópor
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg apróra vágott csokoládé
- 5 dkg mazsola
- 12,5 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 6 tojásfehérje
A margarint a porcukorral, a tojássárgákkal, a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal és a kakaóval habosra keverjük. Belekeverjük a diót, a mazsolát, a lisztben elkevert sütőport és egy csipet sót. Hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét és 180°C-on megsütjük. A tepsi mérete 28 × 39 cm. Kihűlés után a tetejét ízlés szerint olvasztott csokoládéval díszíthetjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!