Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarín
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 tojás
- 1 dl tej
Krém:
- 2 cs. tejszín ízű pudingpor
- 7 dl tej
- 15 dkg kristálycukor
- 20 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 1 csomag Dr. Oetker marcipán ízű cukormáz
- kb. 3 evőkanál víz
A száraz hozzávalókat átszitáltam. A margarínt elmorzsoltam benne és a többi hozzávalókkal egy jó állagú tésztát gyúrtam. Itt apránként tegyük hozzá a tejet, mert tapasztalatom szerint nem mindig ugyanannyi kell hozzá. A tésztát négy részre vágtam. A sütőpapírt behajtottam olyan méretre, amilyen a tepsi teteje. Vissza ki hajtottam és így meglett a méret amilyenre a tésztát kell nyújtani. A sütőpapírt beliszteztem és azon kinyújtottam az első lapot. Ezt rátettem a tepsi hátoldalára és így sütöttem meg. Az előmelegített gázsütő 5-ös fokozatán 10 perc alatt megsültek a lapok. Közben a pudingport egy kevés tejben simára kevertem, hozzáadtam a cukrot és a többi tejet. Folyamatos kevergetés mellett pár perc alatt sűrűre főztem. Amíg kihűlt a puding addig a vajat kikevertem a vaníliás cukorral, majd hozzáadtam a kihűlt pudinghoz. Robotgéppel rá kellett segíteni, hogy sima krémet kapjak. Kiválasztottam a legszebb tésztalapot a süti tetejének. A maradék 3 lapra elosztottam a krémet és összeraktam a süteményt. A negyedig lapra pedig rákentem a cukormázat. Egy csomag volt itthon, de ettől több kell, hogy szépen bevonja a tetejét. De közben rájöttem, hogy soha többet nem veszek ilyen cukormázat, hiszen porcukorból, vízből pillanatok alatt lehet készíteni.
Piroskonyha receptje.
Látogassátok meg a Süssünk-főzzünk együtt, oldalt, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!