- 50 dkg túró
- 3 dl tejföl
- 5 dl habtejszín
- 2 narancs
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor ízlés szerint
- 20 g zselatin
- piskótatallér
A túrót, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a porcukrot, az egyik narancs levét és reszelt héját, valamint a másik feldarabolt húsát jól összekeverjük. A zselatint 1 dl vízben csomómentesre keverjük, fél perc alatt mikróban felmelegítjük, majd belekeverjük a túrós krémbe. A tejszín 2/3–át habbá verjük, és szintén beleforgatjuk. Egy gúlaformát kibélelünk folpackkal. Egy sor piskótatallért lerakunk, ráöntjük a krémet, befedjük a tallérokkal, majd dermedésig hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, és bevonjuk a maradék tejszínhabbal.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.