- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin vagy vaj
- 20 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 2 narancs lereszelt héja
- 1 citrom lereszelt héja
- baracklekvár
- a tetejére porcukor vagy jelen esetben narancsmáz
A sütőport elkeverni a lisztben, majd elmorzsolni benne a margarint. Beletenni a cukrot, a citrom és a narancs héját, majd gyors mozdulatokkal összegyúrni. Én robotgéppel gyúrtam. Fóliába csomagolva néhány órára vagy egy éjszakára betenni a hűtőbe. Én most siettem, ezért 1 órára a mélyhűtőbe tettem, és már dolgoztam is vele. Lisztezett felületen vékonyra, kb. 1 cm-esre nyújtani. Én sokalltam, és kissé vékonyabbra nyújtottam. A feléből teli, a másik feléből lyukas virágokat kell kiszúrni, és mehet a sütőpapírral kibélelt tepsibe, egymástól kissé távolabb. A sütőt előmelegíteni 180°C-ra. A sütés ideje 10-15 perc, de ha vékonyabbra nyújtod akkor elég 8-9 perc, mint most nekem. Akkor jó, ha már kicsit barna az alja. Nagyon kell rá figyelni, mert gyorsan sül. A kihűlt lyukas linzereket bemártottam narancsmázba, és hagytam száradni. Száradás után összeragasztottam őket baracklekvárral, de ezt is lehet variálni.
Fémdobozban gyorsan megpuhul, mert frissen inkább ropogós. A dobozban sokáig eláll.
Máté Mária receptje.