- 5 tojás
- 250 g margarin
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg kristálycukor
- 30 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukrozott narancshéj
- 10 dkg mazsola
- 1 narancs reszelt héja
- 1 citrom reszelt héja
A puha margarint habosra keverni a porcukorral, a narancs és a citrom héjával, vaníliás cukorral, majd egyesével a tojások sárgája, mazsola, cukrozott narancshéj. Lágy habbá verni a tojások fehérjét a kristálycukorral. Majd lassan belekeverni a margarinos alapba. Hozzáadni az átszitált lisztet, sütőport és csomómentessé keverni. A tortaformát kibélelni sütőpapírral ( 22 cm ), beletenni a masszát elsimítani és 170 °C-on. kb 50 percig sütni. Sütés után porcukorral meghinteni.
Farkas Erika receptje.