- 4 tojásból kakaós piskóta
- 5 dl natúr (vagy ízlés szerint gyümölcsös) joghurt
- 7 evőkanál cukor
- 25 g zselatin
- 3 dl tej
- 2 csomag habpor
- 1 narancs
Tetejére:
- 2-3 narancs
- 2 csomag tortazselé
- 4 evőkanál cukor
- 1 citrom leve
- 1 dl narancsszörp
- 4 dl víz
A joghurtot, a cukrot és a zselatint összekeverjük, majd kézmelegre langyosítjuk. Amíg hűl, a habport a tejjel habosra keverjük, beledaraboljuk a narancsot, és az egészet összeforgatjuk. A piskótalapot tortaformába tesszük, az oldalát vajjal kikenjük, majd ráöntjük a joghurtos habot. Hűtőbe tesszük dermedni. A tetejére felszeljük a narancsokat, és elkészítjük a zselét: a hozzávalóit összekeverjük és felforraljuk. A dermedt tortára sorakoztatjuk a narancsszeleteket, majd bevonjuk a zselével. Tálalás előtt legalább 2 órahosszára hűtőbe tesszük.
Kivi és ananász kivételével bármilyen gyümölccsel elkészíthető, íme az ugyanez a recept alapján készülő Epres joghurttorta.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.