Tulajdonképpen nagyon egyszerű elkészíteni őket, nem recept alapján készültek, magam találtam ki.
A narancsoshoz:
- 3 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor + tej
- 2-3 narancs
- pici rum aroma
- 3 dl habtejszín
A pudingport a leírás szerint elkészítjük. A narancsok héját belereszeljük, a húsát apró darabokra vágva szintén belekeverjük. Pici rum aromát is tehetünk bele, ettől olyan lesz az íze, mint az oroszkrém. A tejszínt felverjük, a felét hozzákeverjük a narancsos pudinghoz, aztán már csak poharakba kell tölteni. Lehet rétegezni a többi tejszínnel, egyénileg, ki hogy szeretné. Ez az adag tíz pohárhoz elég, a pohárkák 2 dl-esek.
A meggyeshez:
- 2 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor + tej
- 4 pohár meggyes joghurt
- meggybefőtt
Azért jó a befőtt, mert a levével ki lehet keverni a hideg pudingport, így a fele mennyiségű tej kell akkor csak, és szebb színe lesz. Végül a pudingba belekeverjük joghurtokat, és meggyet is dobhatunk bele.
Czine Zsuzsanna receptje.