Tészta:
- 6 tojásból piskótát sütünk (3 lap legyen)
Krém:
- 1 dl rizs
- 5 dl tej
- 3 cl narancslikőr
- 1-2 evőkanál narancsszörp
- 2 csomag vaníliás cukor
- apró kockákra vágott narancs
- 3 dl habtejszín
Díszítés:
- 2,5 dl habtejszín
- ízlés szerint narancshéjból vágott csíkok és kivi
1 dl rizst megfőzünk kb. fél liter tejben (jó puhára). Hozzáadunk 3 cl narancslikőrt, 1-2 evőkanál narancsszörpöt, 2 csomag vaníliás cukrot, 1 narancs reszelt héját (csak a sárga részét), majd jól lehűtjük. Ezután apró kockára vágott narancsot adunk hozzá. A 3 dl tejszínt kemény habbá verjük, összekeverjük a kihűlt rizses krémmel, és ezzel töltjük a lapokat. Kívül is tejszínhabbal vonjuk be, majd ízlés szerint díszítjük a tortát vékony csíkokra vágott narancshéjjal, kivivel.
Réti Andrásné Judit receptje.