- összesen 10 dkg vagdalt dió, mandula, mogyoró
- 5 dkg cukrozott narancs- és citromhéj
- 5 dkg vaj
- 5 evőkanál habtejszín
- 5 dkg cukor
- 3 dkg liszt
A cukrot, tejszínt, vajat felteszem, és állandóan keverem a gázon. Az első forrástól leveszem, és belekeverem a gyümölcsöket, a diót, mogyorót és mandulát, legvégül a lisztet. Olajozott sütőlapra a masszából egy kiskanállal halmokat teszek, és vízbe mártott villával lenyomkodom kör alakúra. 170°C-on 10-12 perc alatt megsül. Még melegen vékony pengéjű késsel felszedem. Amikor kihűlt, akkor az alsó részét csokiba mártom. Különleges csemege.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!