- 8 tojássárgája
- 150 g cukor
- 600 g tejszínhab
- 10 cl Contreau likőr
- 200 g kandírozott gyümölcs
- 50 g étcsokoládé
- 150 g tejszínhab
- 1 db kész piskótalap
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a likőrt, az apróra vágott gyümölcsöt, tejszínhabot, és formába töltjük. A csokoládét vízgőzön megolvasztjuk, tejszínhabbal lazítjuk, és az előzőleg formába töltött krémre vékony réteget töltünk. Kiszúrt piskótalapot helyezünk rá, és mélyhűtőbe tesszük. Tálaláskor a formából kiborítva áthúzzuk a vízgőzön olvasztott csokoládéval. Vaníliaöntettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Devecseri Kata receptje.