Tészta:
- 6 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 25 dkg darált mogyoró (natúr)
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
Krém:
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag tejszínízű pudingpor
- 2, 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg cukor
- 10 dkg reszelt csokoládé
Díszítés:
- mogyoró
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Egy másik tálban a sárgáját 4 evőkanál meleg vízzel, a cukrokkal és a sóval habosra keverjük, majd a tojáshabot is beleforgatjuk. A lisztet a sütőporral és a darált mogyoróval összekeverjük, majd fakanállal könnyedén a tojásmasszához vegyítjük. A tésztát 34 × 35 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd megsütjük. A süteményről a sütőpapírt levesszük, hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk.
A krémhez a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tejszínes pudingport a cukorral és a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. A kihűlt pudinghoz adagoljuk apránként a keményre vert tejszínt, jól kihabosítjuk. Végezetül a csokireszeléket is beleforgatjuk. Az alsó lapra simítjuk a krém felét, beborítjuk a másik lappal, majd a maradék krémet rákenjük. Mogyoróval díszítjük.
Hűtőbe tesszük 1 órára, és kockákra szeletelve tálaljuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!