Tészta:
- 12 dkg liszt
- 7 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- 5 dkg porcukor
- 3 dkg darált mandula
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipetnyi só
Az anyagokat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, 1 órára hideg helyre tesszük, majd kisodorjuk és dominó nagyságú téglalapokra összevágjuk (kb. 45 db). 180-200°C-on 7-8 percig sütjük.
Töltelék:
- 20 dkg nugátkrém (mogyorókrém)
- 20 dkg mogyoró
- 30-40 dkg étcsokoládé tortabevonó
A kihűlt tésztára a nugátkrémből csíkokat nyomunk (kicsit felmelegítjük előtte), 3 szem mogyorót teszünk mindegyikre, majd étcsokoládéval bevonjuk.
Nagyon-nagyon finom!!
Réti Andrásné Judit receptje.